Scheepvaart

50ste cruiseschip van Meyer Werft komt donderdag naar Eemshaven

Eemshaven- Het nieuwste cruiseschip van de Meyer Werft te Papenburg zal naar verwachting op woensdag 18 maart het dok in Papenburg verlaten. Het cruiseschip zal dan aan haar eerste reis beginnen over de rivier de Eems, richting de Eemshaven. Aankomst in de Eemshaven is gepland voor donderdag 19 maart.

De Iona, opnieuw een pareltje die de Meyer Werft weet op te leveren. De Iona is het vijftigste cruiseschip dat de Meyer Werft heeft gebouwd sinds 1986, een mijlpaal. De reis over de Eems zal starten op woensdagavond 18:00 uur, waarna de planning voor de reis als het volgt is (kan afwijken op basis van weer- en getijvoorspellingen):

Woensdag 18 maart 2020
18:00 uur: Schip in wachtpositie (Papenburg)
19:30 uur: Passeren Dockschleuse (Papenburg)

Donderdag 19 maart 2020
02:00 uur: Passage Friesenbrücke (Weener)
06:30 uur: Passage Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
10:45 uur: Aankomst Emssperrwerk (Gandersum)
20:15 uur: Passage Emssperrwerk
21:45 uur: Passage Emden

Iona zal tijdens haar reis over de Eems worden begeleidt door twee sleepboten. Dit alles zal achterwaarts gebeuren vanwege een betere wendbaarheid. Het is nog niet exact bekend hoe laat het cruiseschip de Eemshaven binnen zal varen. Het nieuwe cruiseschip zal ook ditmaal afmeren bij de Buss Terminal in de Julianahaven.

Uiteraard heeft ook de Meyer Werft te maken met het corona virus. De werf staat in nauw contact met de verschillende activiteiten en zal uitgebreide preventieve maatregelen nemen tegen de verspreiding van het coronavirus. Dit bijvoorbeeld bij de overdracht van het schip en de verschillende proefvaarten. Alle mensen die aan boord gaan van het cruiseschip, zullen getemperatuurd worden. Daarnaast, zullen de processen aan boord zo ingedeeld worden dat er in besloten ruimten geen grote groepen komen.

Iona zal straks plaats bieden aan 5.206 passagiers. Het schip is verder voorzien van een zogenaamde SkyDome, een glazen dak van 970 vierkante meter gemaakt van 340 glaselementen. Het schip heeft een lengte van 337 meter, een breedte van 42 meter en diepgang van 7,2 meter. Iona zal straks gaan varen voor P&O Cruises.

Bron tekst+foto’s: Persbericht Meyer Werft

Translate