Havenonline

Toeristen niet meer welkom op Borkum vanwege corona

Eemshaven-  Als toerist de Duitse Waddeneilanden bezoeken is niet meer mogelijk. Alle Duitse eilanden zijn per direct gesloten voor toeristische activiteiten. Dit geldt zowel voor de eilanden in de Noordzee, als de eilanden in de Oostzee. Ook het eiland Borkum heeft te kampen met deze maatregel.

De Borkumlijn heeft vandaag op haar website bekend gemaakt dat afvaarten naar het eiland Borkum geminimaliseerd zullen worden. Als toerist Borkum is niet meer mogelijk. Wel vind AG Ems het zaak om alle toeristen van het eiland te krijgen en zullen de veerboten dan ook tot en met dinsdag 17 maar nog volgens de normale dienstregeling blijven varen. Ook de bussen op eiland zullen tot en met 17 maart blijven rijden en zijn bovendien gratis. Na 17 maart zal een aangepaste dienstregeling van kracht zijn, die in eerste instantie tot en met 15 mei aangehouden wordt.

AG Ems garandeert dat zij, met de veerboten, wel zullen voorzien voor een stabiele bevoorrading van het eiland. Dit zodat de bewoners van het eiland niet zonder, onder andere, voedingsmiddelen komen te zitten.

Translate