Projecten

Informatie over nieuwe hoogspanningsverbinding; bezoek het informatiecentrum van TenneT

Eemshaven- Op donderdag 13 februari heeft wethouder Mariette de Visser (gemeente het Hogeland) en TenneT-projectdirecteur Klaas Bakker, het TenneT-informatiecentrum in de Eemshaven geopend.

Vanaf 1 maart kunnen geïnteresseerden terecht in informatiecentrum in het kantorengebouw Nijlicht te Eemshaven. Het informatiecentrum is ingericht om informatie te verschaffen over de nieuwbouw van de 380 kv-verbinding Eemshaven-Vierverlaten en hoogspanningsstation Vierverlaten (bij Groningen). De bouw hiervan begint dit voorjaar en gaat door tot en met de oplevering in 2023.

Het informatiecentrum is iedereen dinsdag- en donderdagmiddag (uitgezonderd schoolvakanties) geopend vanaf 13:00 uur en voor iedereen toegankelijk. Het centrum is een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan het bouwprojecten en aan de Eemshaven. TenneT bouwt in deze ‘energiehaven’ momenteel twee hoogspanningsstations erbij en heeft al meerdere ‘assets’ in gebruik. In Noord-Nederland is Tennet met tientallen andere projecten bezig. Zo onderzoekt zij met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de verbindingsalternatieven voor de windparken Ten Noorden van de Waddeneilanden. Ook hierover is in het centrum informatie te vinden.

Het informatiecentrum Eemshaven is het vijfde van TenneT. Eerder waren er vergelijkbare bezoekersplekken in Delft (Randstad Zuidring), Ulft (Doetinchem-Wesel) en Leiderdorp (Randstad Noordring). Ze trokken bij elkaar ruim 10 duizend bezoekers en 150 groepen. Het centrum in Krabbendijke (Zuid-West west) opende in 2019 en blijft de komende jaren gedurende de bouw van deze verbinding geopend.

In het centrum staat onder andere een digitale maquette van het project, er zijn diverse projectfilms te bekijken; en er is een virtual-reality toer door een hoogspanningsverbinding.

Adres: Kantorengebouw Nijlicht, Schildweg 16 Eemshaven

Meer informatie over de hoogspanningsverbinding Eemshaven-Vierverlaten via www.eemshaven-vierverlaten380kv.nl.

Bron tekst + foto: Persbericht TenneT

Translate