HeliportProjecten

Eerste helikopter geland op helihaven Eemshaven

Eemshaven- De eerste helikopter op Heliport Eemshaven was vandaag een feit. De helihaven werd vandaag geopend door Minister Wiebes van Economische Zaken die vrijdag rond 16 uur landde. Een helikopter van Wiking bracht Wiebes tezamen met Groningen Seaports directeur Cas König naar de helihaven.

Met de komst van de heliport wordt de sterke positie van de Eemshaven in de offshore wind sector verder verstevigd. De helikopters zullen met name worden ingezet voor het onderhoud van de windturbines op zee.

Groningen Seaports heeft ruim zeven jaren gewerkt aan de komst van de helihaven. Na een uitgebreid en zorgvuldig proces in goed overleg met natuur- en milieuorganisaties, de omgeving en de regionale en provinciale overheden kwam het noordwestelijke gedeelte van de Eemshaven als beste locatie uit de bus. Een locatie in een industriële omgeving in de buurt van de Beatrixhaven niet ver van de veerdienst naar Borkum, maar bovenal vlakbij alle offshore windactiviteiten.

Heliport Eemshaven is primair gericht op het faciliteren van helikoptervluchten ten behoeve van de offshore windindustrie, maar kan eveneens gebruikt worden voor ambulance- en traumavluchten en bijvoorbeeld voor beloodsing van schepen. De vluchten worden alleen bij daglicht uitgevoerd met gemiddeld 15 vluchten per dag.

Tekst: Persbericht Groningen Seaports

Translate