Heliport

Nieuwe helikopters voor Nederlandse Kustwacht

Den Helder- In november van dit jaar krijgt de Nederlandse Kustwacht twee nieuwe helikopters. Het betreft hier helikopters van het type Agusta Westland 189 (AW189). Het eerste toestel maakte vandaag een korte stop de Den Helder Airport. Vanuit daar vloog de helikopter door naar Lee-on-Solent (Engeland).

In Engeland gaan de bemanningen zich voorbereiden, om te zorgen dat zij de helikopter leren kennen en dat de bemanning in november gereed is voor zoek- en reddingsacties uit te kunnen voeren in Nederland.
Naast de zoek- en reddingsacties kunnen de helikopters ook worden gebruikt voor medische evacuaties en het transport van een mobiel brandweerteam naar een incidentschip. Dit Maritime Incident Response Group Netherlands (MIRG.NL) levert advies en assistentie in geval van brand op een varend schip op de Noordzee.

De helikopters worden onderhouden en gevlogen door Bristow Group voor een periode van 10 jaar. Beide toestelling beiden plaats aan 19 personen exclusief bemanning.

Momenteel maakt de Kustwacht gebruik van twee AS365N3 helikopters (type Dauphin). Deze worden gevlogen en onderhouden door NHV Group. De huidige helikopters staan gestationeerd in Den Helder en Rotterdam. Ook de nieuwe helikopter zal weer vanuit Den Helder vliegen.
De Kustwacht oefent ook weleens rondom de Eemshaven. Hopelijk zal de nieuwe AW189 van de Kustwacht dan ook eens de heliport van Eemshaven aandoen.
Translate