HeliportKNRM

Kustwachthelikopter in Eemshaven na training met KNRM

Eemshaven- De kustwachthelikopter heeft vanochtend een training gehouden met de KNRM. De reddingboten Jan en Titia Visser en Koos van Messel waren aanwezig bij de oefening. Op de Eems werd geoefend met hoisten vanuit de helikopter, om mensen over te kunnen zetten op de reddingboot.

Even na 12 uur was de oefening afgelopen en kwam de helikopter richting de Eemshaven. Hier is de helikopter geland op de helihaven om onder meer te tanken. Rond 14 uur is de helikopter weer vertrokken richting Den Helder. Echter toen men onderweg was naar Den Helder, werd bij Lauwersoog nog een surfer in problemen gemeld. Of de helikopter hier ook nog actie heeft ondernomen is niet bekend. Uiteindelijk was de helikopter rond half vijf terug op de thuisbasis in Den Helder

De kustwachthelikopter, welke vandaag is geland, is een Agusta Westland 189 helikopter. Ook wel bekend als AW189. De toestellen van de Kustwacht worden onderhouden en gevlogen door het Engelse bedrijf Bristow voor een periode van tien jaar. Het toestel biedt plaats voor 19 personen exclusief bemanning. De bemanning bestaat uit twee vliegers, een lierbedienaar, reddend zwemmer en een ambulanceverpleegkundige.

De Kustwacht beschikt straks over drie helikopters van hetzelfde type, waarvan twee operationeel en één als reserve. De helikopter die vandaag lande is in november 2022 ingeschreven in het Nederlandse register en doet dienst als backup helikopter voor de Kustwacht.
De operationele helikopters hebben inmiddels de Kustwacht kleuren. Zodra de derde helikopter voor de Kustwacht ook gered is, zal deze helikopter terugkeren naar Engeland.

Translate