Havenonline

Volle haven en sleepbootassistentie tijdens storm Ciarán

Eemshaven- Het was weer passen en meten in de Eemshaven. Storm Ciarán heeft ervoor gezorgd dat vele schepen de beschutting van de haven hebben opgezocht of assistentie kregen.

Het nieuwe cruiseschip Carnival Jubilee, welke dinsdag in de Eemshaven is aangekomen, had het direct zwaar te verduren. Een harde zuidenwind met windstoten tot windkracht negen of hoger. Met de wind uit de zuid en dus pal op deze immense windvanger. Twee sleepboten hebben de gehele dag bij het schip gelegen om het cruiseschip tegen de kant te houden en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Met name in het westelijke kustgebied zorgde de storm voor problemen. Desalniettemin lagen veel schepen in de haven, omdat het werk op zee is stil gelegd. In de Beatrixhaven lag dan ook een rij met offshore-schepen, allemaal te wachten op beter weer. Veel van deze schepen hadden de motor stand-by om niet te verwaaien.

Ook de komende week zal de wind nog niet echt afnemen en blijft de golfhoogte sowieso tot volgende week donderdag schommelen tussen de twee en drie meter.

Translate