Bedrijven

Kabelfabriek van TKF bereikt hoogste punt

Eemshaven- Op het terrein aan de Beatrixhaven in de Eemshaven werken Dura Vermeer en Aannemingsmaatschappij Friso hard aan de bouw van de Subsea kabelfabriek van TKF in de Eemshaven. Met deze fabriek richt TKF specifiek op de productie van inter-array zeekabels, die de windturbines van offshore windparken onderling met elkaar verbinden. De fabriek die er op dit moment staat is ronduit indrukwekkend. Inmiddels is het hoogste punt van de fabriek bereikt.

TKF heeft aanzienlijk geïnvesteerd in elektrificatie met uitbreidingen van de capaciteit voor inter-array kabel oplossingen voor offshore wind. De nieuwe kabelfabriek zal een aanzienlijk hogere productiecapaciteit hebben dan de bestaande faciliteit in Lochem. Daarnaast heeft de fabriek een indrukwekkende ligging aan de zware ladingskade in de Beatrixhaven. Door te kiezen voor deze locatie brengt TKF een stukje Twente in Groningen en bevindt de fabriek zich zo dicht mogelijk bij open zee. Dat biedt veel voordelen voor de productie en distributie van de inter-array zeekabels. 

Met de bouw van de nieuwe kabelfabriek in de Eemshaven speelt TKF slim in op de groeiende behoefte aan inter-array zeekabels voor offshore windparken. Deze kabels zijn van essentieel belang voor het verbinden van de windturbines op zee. Door te vestigen nabij de zee, kan TKF snel en efficiënt inspelen op de toenemende vraag naar deze specifieke kabels.

 TKF zet hiermee een belangrijke stap om aan de groeiende vraag naar inter-array zeekabels te voldoen. De locatie aan de zware ladingskade in de Beatrixhaven biedt optimale mogelijkheden voor de productie en distributie van 1.200 kilometer zeekabel per jaar. Dura Vermeer en Friso verwachten eind 2023 op te leveren.

Bron: Persbericht TKF en Dura Vermeer

Translate