Havenonline

Vanaf de andere kant

Eemshaven- Met de foto’s op Eemshavenonline zie je vaak de Eemshaven vanaf de kadekant. Schepen die de haven binnenkomen, vertrekken of schepen die aan de kade liggen. Maar wist je dat de Eemshaven vanaf het water ook een plaatje is?

Komend vanaf zee zie je de haven al in de verte liggen en ook varend vanuit Delfzijl richting zee is het een mooi gezicht. De vele verlichting met verschillende kleuren zorgt voor een schouwspel in het donker. De windturbines met de rode lampen, de RWE en Magnum centrale met hun felblauwe kleuren en de vele schepen in de haven met hun verlichting.

Werkend als loods is dit het beeld wat Bas Deen vaak ziet in zijn werk, gedurende de avond- en nachturen. Tezamen uiteraard met het licht van de boeien op de Eems die de schepen van en naar de havens leiden.

Ondanks dat de verlichting van de haven zo van een afstand erg mooi lijkt. Wist je dat Nederland één van de lichtste landen ter wereld is? Wil je dan ook nog echt het donker ervaren in de haven. Ga dan eens naar de Noordkaap, het noordelijkste puntje van het vaste land van Nederland. De haven nog in de verte, maar toch in het pikkedonker. Ga jij het ervaren?

Translate