Havenonline

Slopen van windturbine gaat fout

Eemshaven- In oktober is begonnen met de demobilisatie van negen windturbines die staan langs de Middenweg, achter Vopak, en aan de Kwelderweg. De demobilisatie bestond uit het ontmantelen van de turbines waarbij de bladen en gondel werden verwijderd. Deze week werd gestart met de sloop van het eerste torendeel. Echter ging de sloop van deze turbine compleet fout.

Het torendeel van de windturbines wordt gesloopt middels een sloophamer. Het torendeel zal dan stukje voor stukje uit elkaar vallen, zodat alle puin achteraf opgeruimd kon worden. De windturbine die vandaag gesloopt werd, viel echter de verkeerde kant op en heeft verschillende zonnepanelen vernield. Tevens viel de turbine op verschillende containers en werd de slaperdijk beschadigd.

Het net nieuw aangelegde zonnepark op de slaperdijk, moest plaats maken voor de sloop van de negen turbines. Verschillende zonnepalen werden verwijdert en een gedeelte werd afgeschermd met kleden. Echter mocht dat bij deze sloop niet baten.

De negen windturbines worden gesloopt omdat deze veroudert zijn en tevens om plaats te maken voor het nieuwe te bouwen windpark, Oostpolder.

Translate