Scheepvaart

Containerschip verliest mogelijk containers in Duitse Noordzee

Noordzee- Door een visser werd gister een melding gemaakt van objecten in het Duitse deel van de Noordzee. Het vermoeden was dat het zou gaan om containers, die verloren zijn van een zeeschip.

De objecten zijn door het visserschip gelokaliseerd op zo’n 100 mijl ten noorden van Schiermonnikoog. Dit is in het Duitse deel van de Noordzee. Aangezien er geen meldingen binnen zijn gekomen bij de Duitse Kustwacht, van een schip die containers is verloren, is de Duitse Kustwacht vandaag ook in actie gekomen. Het schip Neuwerk is naar de locatie van de mogelijke containers gegaan en zal zoekslagen maken. Echter tot op heden heeft de Neuwerk nog geen containers gelokaliseerd.

Geruchten gaan dat er zo’n 200 containers zouden zijn verloren, echter is hier nog steeds geen definitieve bevestiging van. Wel heeft de Duitse Kustwacht een waarschuwing voor de scheepvaart afgegeven.

Aangezien de containers verloren zijn op een dusdanige afstand van de Nederlandse kust, is het onwaarschijnlijk dat de mogelijke containers hier aanspoelen.

Translate