Havenonline

Meerdere afsluitingen in de Eemshaven, bedrijven blijven bereikbaar

Eemshaven- De komende weken staan er meerdere wegafsluitingen gepland in de Eemshaven. Dit alles ten behoeve van het afbreken van meerdere windturbines en tevens werkzaamheden aan het spoor.

In het weekend van 14 november tot en met 16 november 06:00 zullen de spoorwegovergangen op de Westlob en tevens de Borkumweg (ter hoogte van het Zeemanshuis) zijn afgesloten. Verkeer richting de Westlob en de Borkumlijn zal omgeleid worden via de Westereemsweg, Ranselgat en Meeuwenstaartweg. Verkeer dat richting de Borkumweg moet, kan vanaf de rotonde op de Kwelderweg richting de Borkumweg, echter zal deze afgesloten zijn op de kruising richting Eemshornweg.

De werkzaamheden aan het spoor worden uitgevoerd om nieuwe spoorbielzen aan te brengen. Dit op het spoortraject in de Eemshaven. De bielzen zijn de afgelopen weken al aangevoerd.

Naast de spoorwerkzaamheden wordt er in de periode van november 2020 tot en met maart 2021 gewerkt aan het slopen van maar liefst negen windturbines. Deze turbines zijn allen gelegen aan de Middenweg en Kwelderweg. De eerste vier turbines zijn inmiddels al volledig geassembleerd en het laatste torendeel zal middels een sloopkogel worden gesloopt.

Vanaf volgende week zal een stuk Middenweg worden afgesloten, vanwege de ontmanteling van een windturbine. Verkeer zal dan omgeleid worden via de Borkumweg om zo weer richting de Westlob te kunnen. Bij de sloop van de windturbines op de Kwelderweg, wordt een noodweg aangelegd waardoor het verkeer met gepaste snelheid de werkzaamheden kan passeren.

De verschillende omleidingen worden middels verkeersborden aangegeven. Alle bedrijven in de Eemshaven zullen ten alle tijde bereikbaar blijven.

Translate