BedrijvenHeliport

DHSS sleept helikopter contract voor MHI Vestas binnen

Eemshaven- DHSS heeft een meerjarig contract binnen gesleept voor onderhoudswerkzaamheden van het Deutsche Bucht offshore windpark. Het windpark is gelegen in het Duitse deel van de Noordzee en bestaat uit 31 MHI Vestas windturbines van het type V164-8.4 MW.

Het meerjarige contract betreft een contract voor de levering van helikopterdiensten voor MHI Vestas. Al sinds een paar jaar is DHSS als scheepsagent actief voor het windpark. DHSS zorgt voor de onshore ondersteuning ten behoeve van het schip dat voor het windpark vaart, de Esvagt Albert Betz, maar tevens ook het gedeelte warehousing.

Met dit nieuwe contract zal DHSS zogenaamde hoisting helikoptervluchten gaan verzorgen in samenwerking met Heli Service International uit Emden. De vluchten naar het windpark zullen uitgevoerd gaan worden met Leonardo AW169 en AW139 helikopters. Hoisting houdt in dat technici of goederen misschien en kabel, die vanuit de helikopter komt, op een windturbine worden afgezet.

De vluchten voor MHI Vestas zal DHSS veelal verzorgen vanaf de heliport in Eemshaven. Dit zullen dan ook tevens waarschijnlijk de eerste vluchten zijn die vanaf de heliport zullen opstijgen. Met de locatie van DHSS op loopafstand van de heliport, kan deze een volledig pakket van dienstverlening bieden voor de klant.

Bron: Persbericht DHSS

Translate