Havenonline

DelfSail verschoven naar 2024

Delfzijl- Het grootste nautische evenement, DelfSail, dat dit jaar zou plaatsvinden in de haven van Delfzijl is verschoven naar 2024. Dit is vrijdag bekend gemaakt door de organisatie van DelfSail.

Met de huidige corona maatregelen is het niet mogelijk om een dusdanig groot evenement te organiseren. De beslissing om DelfSail 2021 uit te stellen werd gevolgd door onderzoek, naar het meest geschikte jaar voor de herkansing. Door de geplande grootscheepse herinrichting van het centrum in Delfzijl in 2022 en daarnaast ook Sail Harlingen in datzelfde jaar, viel 2022 af. Met Sail Den Helder in juni 2023 bleek ook dat jaar geen optie. Maar binnen de internationale kalender voor Sailmanifestaties liggen voor het jaar 2024 alle kansen open.

In de komende maanden wordt verder gebouwd aan de plannen voor 2024, vanuit een bevlogen bestuur, vrijwilligers en overige projectorganisatie. De langere voorbereidingstijd tussen nu en 2024 biedt ook veel nieuwe kansen, zowel voor sponsoren, voor de werving van schepen als voor de
feitelijke invulling van het evenement.

Bron: Persbericht DelfSail

Translate