Scheepvaart

Cruiseschip Odyssey of the Seas onderweg naar Eemshaven

Papenburg- Opnieuw mag een cruiseschip van de Meyer Werft aan haar eerste reis beginnen. Het cruiseschip Odyssey of the Seas is vannacht vertrokken vanuit de werf in Papenburg en onderweg naar de Eemshaven.

Zaterdagnacht om 04:00 uur heeft het cruiseschip de sluis bij het bouwdok gepasseerd, om haar reis over de Eems te beginnen. Net als bij elk ander cruiseschip, wordt de Odyssey achteruit de Eems afgevaren met behulp van twee sleepboten. Dit vanwege een betere manoeuvreerbaarheid van het schip. De verwachting is dat het cruiseschip op de volgende tijden verschillende cruciale punten zal passeren:

Zaterdag 27 februari 2021
03:30 uur: schip in wachtpositie bij Meyer Werft, Papenburg
04:00 uur: passeren van Dockschleuse, Papenburg
08:45 uur: passeren van de Friesenbrücke, Weener
12:00 uur: passeren van de Jann-Berghaus-Brücke, Leer

Zondag 28 februari 2021
00:30 uur: passeren Emssperrwerk, Gandersum
03:30 uur: schip draaien ter hoogte van Emden

Het schip zal hierna koers zetten richting de Eemshaven. Hier zal het schip rond 05:00 uur, voor de Eemshaven, haar kompas gaan afstellen. Als deze klus geklaard is, is de verwachting dat het schip de Eemshaven binnenkomt. Vooralsnog staat dit op de planning voor zondagochtend 07:00 uur. Het cruiseschip zal dit keer afmeren aan de Noordkade in de Wilhelminahaven.

Tijdens haar bezoek in de Eemshaven zal het schip ondermeer de zogenaamde slingerproef uitvoeren. Daarnaast verschillende inspecties en het bunkeren van drinkwater en brandstof.

De Odyssey of the Seas zal straks gaan varen voor de rederij Royal Caribbean International. Het schip heeft een lengte van 347,10 meter, een breedte van 41,40 meter en het schip biedt plaats aan 5.000 passagiers.

Translate