Bedrijven

Romantika vaart voor het eerst vanuit Emden

Emden- Ondanks dat de Holland Norway Lines niet meer vanuit de Eemshaven vaart, kan de Romantika vanaf nu wel weer gespot worden op de Eems. De veerdienst vaart vanaf 1 juni vanaf Eemshaven en vandaag stond de eerste afvaart op het programma.

De MS Romantika van Holland Norway Lines (HNL) vertrok 1 juni voor het eerst vanaf haar nieuwe thuishaven Emden naar het Noorse Kristiansand. De passagiers reageren positief op de nieuwe locatie. Daarmee keert HNL, na 6 weken in Cuxhaven, terug aan de Eems. “De verhuizing naar havenstad Emden is een belangrijk moment voor ons, want bij Nederlanders én Duitsers is de reis erg populair. Het is prettig voor onze gasten dat ze nu kunnen boarden vlak over de Duitse grens bij Groningen “, zegt Morten Aggvin, CEO van Holland Norway Lines.

“We zien dat de interesse op de Duitse markt voor een oversteek naar Kristiansand met onze cruiseferry toeneemt. Topprioriteit van Holland Norway Lines is onze gasten een fantastische reiservaring te bieden. Daar zetten al onze medewerkers, aan boord, op de kade en op kantoor, zich met hart en ziel voor in.” Aggvin bedankt de betrokken partners in de twee havensteden Cuxhaven en Emden voor hun bereidwilligheid en inzet. “Dankzij hen kunnen we nu vanuit Emden uitvaren.”

Tim Kruithoff, burgemeester van Emden, is content met de rederij: “Voor de stad Emden is een innovatieve rederij als Holland Norway Lines een aanwinst. Emden is met zijn goede verkeersverbindingen en het grote culturele aanbod bovendien een optimale vertrek- en aankomsthaven voor de passagiers van de MS Romantika.” Ook Bernhard Brons, CEO van AG Ems, roemt de afvaart vanuit Emden: “Hiermee houden we een belangrijke speler op de Ems. Wij heten de Holland Norway Lines van harte welkom als nieuwe partner in Emden en aan de Ems”

De nieuwe verbinding naar Noorwegen is erg in trek. Ten opzichte van het al succesvolle eerste jaar ligt het aantal boekingen met een groei van 25% ver boven verwachting. Voor zowel Nederlanders als Duitsers blijft Noorwegen populair. Ze zien het steeds meer als een aantrekkelijk alternatief voor een – te warme – vakantie in Zuid-Europa. Bovendien is de wisselkoers van de Noorse kroon ten opzichte van de euro de afgelopen maanden aanzienlijk gunstiger geworden.

De MS Romantika, met plaats voor 1.500 passagiers en bijna 300 auto’s, vaart om de dag tussen Emden en Kristiansand. De meeste passagiers gaan op vakantie naar de Noorse fjorden en het berggebied, waardoor Kristiansand de perfecte aankomsthaven in Noorwegen is. Gezien de interesse vanuit de Nederlandse en Duitse markt is de vertrekhaven in Noord-Duitsland ideaal; het is de snelste vaarroute van Noord-Europa naar Noorwegen. De nieuwe haven is goed bereikbaar met een eigen shuttlebus vanaf station Groningen én er is ruime parkeergelegenheid bij de vertrekterminal. Boekingen voor 2024 zijn al mogelijk.

Bron: Persbericht Holland Norway Lines

Translate