Scheepvaart

Les Alizés bijna klaar om naar de Eemshaven te komen

Eemshaven- Het nieuwe vlaggenschip van Jan de Nul, de Les Alizés, is bijna klaar voor haar eerste opdracht, de bouw van de windparken Godewind 3 en Borkum Riffgrund 3.

De windparken Gode Wind 3 en Borkum Riffgrund 3 zijn de twee nieuwste windparken welke gebouwd gaan worden in het Duitse deel van de Noordzee. Het windpark Gode Wind 3 met een capaciteit van 242 megawatt en Borkum Riffgrund 3 met een capaciteit van 900 megawatt. De verwachting is dat de windparken begin 2025 gereed zijn voor gebruik. Eenmaal operationeel zullen de windparken genoeg elektriciteit opwekken om 1,2 miljoen Duitse huishoudens van stroom te voorzien.

Vanuit de Eemshaven worden de fundaties voor beide windparken geïnstalleerd. De monopiles worden met een ponton aangeleverd in de Beatrixhaven. Over de weg zullen de monopiles naar de Julianahaven vervoerd gaan worden.

Het drijvende kraanschip Les Alizés van Jan de Nul zal de installatie van de fundaties op haar nemen. Het schip is uitgerust met de nieuwste technieken als het gaat om het filteren van uitlaatgassen. Hierdoor is de Les Alizés het eerste zeevarende installatieschip met extreem lage emissies. Het schip is een echt bakbeest met een lengte van 236 meter, een breedte van 52 meter en een diepgang van 6,90 meter.
Met een kraan van 5.000 ton aan boord kan het schip 27 Boeing 747’s tegelijk hijsen.

Het schip geeft nu een aankomstdatum van 15 juni in de Eemshaven.

Foto’s: Jan de Nul LinkedIn

Translate