Havenonline

Oud gebouw SoCar Terminal gesloopt

Eemshaven- Voor de mensen die de Eemshaven hebben zien opbloeien, is de SoCar Terminal een bekend begrip. De SoCar Terminal heeft zich in 2002 gevestigd in de Eemshaven, met een uitbreiding van de faciliteiten in 2004. SoCar is gestart als autohandel, maar daarna door gegroeid als rederij, stuwadoor, expediteur en wegvervoerder. De opening van de terminal in de Eemshaven maakte deel uit van deze groei.

De SoCar Terminal in de Eemshaven was ingericht als ro-ro terminal. De terminal beschikte over een spooraansluiting, grensde aan de ro-ro brug en was dus per schip makkelijk te bereiken. Autotreinen reden vanuit Nijmegen en Amsterdam naar de terminal in de Eemshaven. De treinen waren vaak vol geladen met honderd vrachtauto’s. Vanuit SoCar Terminal Eemshaven werden de oude auto’s, vrachtauto’s en andere rijtuigen naar landen in Afrika gescheept.

Het terrein van de SoCar Terminal stond lange tijd leeg. In 2011 nam Orange Blue Terminal intrede in de Eemshaven, tegenwoordig Buss Terminal. Buss Terminal Eemshaven heeft inmiddels het terrein van de oude SoCar Terminal bij hun terrein getrokken. Het oude gebouw van de SoCar Terminal was dan ook al eigendom van Buss.

De afgelopen jaren werd het gebouw van SoCar met name nog gebruikt voor defensie. Nog steeds wordt veel militair materiaal verscheept vanuit de Eemshaven. De activiteiten werden tot nu gecoördineerd vanuit het SoCar gebouwd.

Afgelopen week is een start gemaakt met de sloop van het SoCar gebouw en zal een tijdperk worden afgesloten.

Translate