HavenonlineScheepvaart

Verschillende tallships komen Eemshaven binnen

Eemshaven- Met de aankomst van verschillende tallships in de Eemshaven, kan gezegd worden dat DelfSail van start is. De zeilen neergestreken maar toch niet minder mooi, met de bemanning op dek en de vlag in top. Het is een mooi contrast, de oude zeilschepen en de moderne offshore schepen in een gezamenlijk beeld.

Vanmiddag kwamen de schepen Wylde Swan, Eendracht, Dar Mlodziezy en Gulden Leeuw de Eemshaven binnen. De schepen liggen hier de nacht over om morgen te vertrekken voor de Sail-in, welke vanuit de Eemshaven even voor 12 uur van start gaat. De schepen welke in de Eemshaven liggen, zullen de haven verlaten en de schepen welke al zijn aangekomen in Delfzijl zullen op de rede bij de Eemshaven aansluiten.

De schepenpracht zal dan gezamenlijk richting Delfzijl varen, waar de laatste schepen rond 16 uur binnenkomen. Het zal dus druk worden morgen op de Eems. Ook vanmiddag al veel zeilen en masten welke boven de dijk uitsteken, allemaal onderweg naar Delfzijl. Een paar uur en dan is het zover, DelfSail.

Volg DelfSail live via Eemshavenonline. Het liveblog is van start, klik hier en blijf op de hoogte.

Translate