Scheepvaart

Taillevent aan de slag in Trianel Borkum II windpark

Eemshaven- Maandagmiddag om 18 uur kon de Eemshaven weer een nieuwe gast verwelkomen. Het jack-up kraanschip Taillevent van Jan de Nul kwam de haven binnen en gaat van start met een nieuwe project.

De Taillevent is uitgekozen om het windpark Trianel Borkum II te gaan bouwen. De bouw van dit windpark wordt volledig gedaan vanaf de Buss Terminal in de Julianahaven. Broekman Eemshaven Services zal tijdens het project fungeren als agent van het jack-up kraanschip.

Het Trianel Borkum II windpark zal straks bestaan uit 32 Senvion 6.2M152 windturbines, met een totale capaciteit van 200 megawatt. Het windpark wordt 40 kilometer ten noord van het Duitse eiland Borkum gebouwd.

In de afgelopen maanden zijn de verschillende wind turbine onderdelen, ten behoeve van de bouw, al aangevoerd. Ongeveer de helft van deze onderdelen ligt dan ook al klaar op het terrein van Buss Terminal. De installatie van de turbines zou al in april van start gaan. Echter door organisatie problemen van Senvion is dit uitgesteld tot nu.

De Taillevent, vroeger beter bekend als de MPI Discovery, is sinds 18 juli 2018 eigendom van Jan de Nul Group. Het schip heeft een lengte van 138,55 meter, een breedte van 40,83 meter en een diepgang van 5,7 meter. De Taillevent vaart onder de vlag van Luxemburg.

Translate