Scheepvaart

Spetterend onthaal voor Windea Jules Verne

Eemshaven- Met een spetterend onthaal, van de sleepboot Brent, kwam de Windea Jules Verne vanmiddag toeterend de Eemshaven binnen. Rechtstreeks van de Ulstein werf in Ulsteinvik kwam het nieuwste schip van de rederij Bernard Schulte vandaag aan in de Eemshaven.

Het glimmende blauwe schip was al van ver te zien. De Windea Jules Verne voltooide, met haar aankomst in de Eemshaven, haar eerste reis. Dit na oplevering van de werf aan de rederij op woensdag 24 juni. De compleet nieuw gebouwde Windea Jules Verne zal straks als Service Operation schip aan de slag gaan in het Merkur windpark, dat bestaat uit 66 GE-Haliade 6 megawatt windturbines. Windturbinebouwer GE is verantwoordelijk voor de onderhoud van het Merkur windpark en zij zijn dan ook de charteraar van het schip.

De Windea Jules Verne heeft een lengte van 93,40 meter, een breedte van 18,90 meter en een diepgang van 5,60 meter. Het schip kan plaats bieden aan 120 personen en is uitgerust met een dieselelektrisch hybride systeem voor de voorstuwing van het schip.

Na het eerste havenbezoek zal de Windea Jules Verne deze week weer vanuit de Eemshaven vertrekken. Dit om proefvaarten te gaan maken en verschillende testen uit te voeren in het Merkur windpark. Op 8 juli keert de Jules Verne terug om gemobiliseerd te worden voor GE.

DHSS heeft in maart van dit jaar een contract afgesloten met GE voor de scheepsagentuur gerelateerde werkzaamheden voor de Jules Verne. Het schip zal dan ook de komende jaren in de Eemshaven te zien zijn.

Translate