Scheepvaart

Blue Tern onderweg naar Merkur offshore windpark

Eemshaven- Na een geruime maand in de Eemshaven hebben gelegen, was het vandaag tijd voor de Blue Tern om weer op zee aan te gaan. Op 20 mei kwam het jack-up kraanschip de Eemshaven binnen en daarmee werd de bouw van het Trianel Borkum II windpark afgerond. De tijd tot vandaag werd gebruikt voor een demobilisatie van het materiaal van Trianel, onderhoud aan het schip en een mobilisatie voor een nieuw project.

Het nieuwe project van de Blue Tern zal echter een kort project zijn. Het schip vertrok vandaag naar het Merkur offshore windpark om hier één windturbine blad te vervangen. In de nacht van woensdag op donderdag werd het blad aan boord geladen, in de lengte van het schip. Vandaag om 14 uur was het schip gereed en kon het vertrekken. De loods om 14 uur aan boord om met doodtij tussen de pieren van de Eemshaven te zitten.

Als het weer mee zit, zal de Blue Tern na enkele dagen weer terug keren in de Eemshaven met het oude blad. Deze zal vervolgens weer gelost worden op het terrein van Buss Terminal.

De Blue Tern heeft een lengte van 151 meter, een breedte van 49,98 meter en een diepgang van 9,70 meter.

Translate