Scheepvaart

Speciale operatie voor Eemshaven: Mighty Servant 1 zinkt af in Wilhelminahaven

Eemshaven- Eén keer eerder is het gebeurd dat een schip, ten behoeve van een ladingsoperatie, is afgezonken in de Wilhelminahaven. De Mighty Servant 1,  arriveerde maandag 15 juli, om nogmaals zo’n operatie uit te voeren. Met het afzinken bewijst Groningen Seaports, dat zij met hun havendiepte van 17 meter in de Wilhelminahaven, goed mee kunnen met de grotere zeehavens. DHSS fungeerde als scheepsagent van het schip in de Eemshaven.

De Mighty Servant 1 is donderdagnacht om 00:00 uur begonnen met het vol laten lopen van de ballasttanks. Hiermee werd het schip naar de beoogde 15 meter diepgang gebracht die nodig was voor de te laden vaartuigen. Vanmorgen rond half 10 kon de operatie beginnen. De vracht die de Mighty Servant 1 aan boord krijgt, het ro-ro ponton Lübeck 5 en de dredger Pirat X. Beide zijn eerder al naar de Eemshaven gesleept.

De Lübeck 5, een ponton van 60 bij 20 meter, werd als eerste boven het dek van de Mighty Servant 1 gesleept. Daarna was het de beurt aan de Pirat X die rond 12 uur boven het dek lag. Beide units werden vastgezet, waarna de Mighty Servant 1 kon beginnen met ontballasten. Dit ontballasten neemt enkele uren in beslag waarbij de Lübeck 5 en Pirat X uit het water worden gelift.

Opdrachtgever CAB van der Vinne kon vandaag zien hoe de schepen boven het dek van de Mighty Servant 1 werden gesleept. Het schip zal vrijdag klaar gemaakt worden voor vertrek richting Nigeria.

Translate