Scheepvaart

Gloednieuw naar de Eemshaven

Eemshaven- 21 maart werd de nieuwste aanwinst van de Noorse rederij Norwind Offshore gedoopt bij de scheepswerf van Vard in het Noorse Brattvaag. Nu ligt de Norwind Hurricane in de Eemshaven om van start te gaan voor haar eerste officiële project. Het schip is vanaf de werf, via Esbjerg en het windpark Godewind 3 naar de Eemshaven gekomen en ligt nu afgemeerd in de Beatrixhaven.

De Norwind Hurricane heeft een lengte van 85 meter, een breedte van 19,50 meter en een diepgang van 5,20 meter. Het schip is voorzien van een 3D-compenserende gangway van Seaonics en een in hoogte verstelbaar bootlandingssysteem. Het schip kan als Commissioning Service Operation Vessel (CSOV) accommodatie bieden aan 87 personen aan boord.

De romp van het schip is gebouwd bij de Vard scheepswerf in Roemenië en het schip werd afgebouwd bij de Vard Brattvaag scheepswerf in Noorwegen. Het schip, van het type VARD 419, is de tweede in een serie van vijf schepen die Vard bouwt voor Norwind Offshore. Alle schepen hebben als doel om straks werkzaam te zijn in de offshore windparken.

Translate