Scheepvaart

Schepen komen naar binnen vanwege storm Dennis

Eemshaven- Na Ciara trekt er weer een nieuwe storm over land en zee. Storm Dennis is niet zo hevig als Ciara, maar brengt alsnog forse windstoten die op kunnen lopen tot windkracht 10. Ook de golfhoogtes op zee nemen weer in rap tempo toe, met een verwachting van tussen de 3 en 5 meter.

Voor veel schepen was dit dan ook de reden om vanavond de veilige haven op te zoeken. Een rij aan schepen voer vanavond over de Eems. Zowel richting de Eemshaven als naar de haven van Emden.

In de haven meerde vanavond maar liefst drie schepen af. Alle schepen zijn zogenaamde service operation schepen, die dienen als accomodatieschip in de windparken. De eerste in rij, voor de Beatrixhaven, was de Esvagt Albert Betz. Dit schip, die normaal werkzaam in Deutsche Bucht windpark, meerde even na half 7 af. Daarna volgden de Wind Innovation, werkzaam in het Trianel Windpark, en de Siem Barracuda, werkzaam in het Merkur windpark. Met de Siem Barracuda, als laatste in de rij, lag de Beatrixhaven weer vol en bewijst de Eemshaven maar weer dat het een ideale uitvalsbasis is voor de offshore wind schepen.

 

Translate