Scheepvaart

Scheepsbrand aan boord van Nova in Julianahaven

Eemshaven- Dinsdagmiddag om 14 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een scheepsbrand aan de Westlob in de Eemshaven. Het bleek te gaan om het schip Nova welke lag afgemeerd bij de Buss Terminal en geladen was met windturbine onderdelen.

De melding werd al snel opgeschaald naar middelbrand en een halfuur na de eerste melding werd al grote brand gemaakt. De brand werd zo snel opgeschaald omdat de brand moeilijk bereikbaar was. Vanwege de bereikbaarheid was het inschakelen van meerdere eenheden en dus meer mensen noodzakelijk. Naast tankautospuiten, kwamen ook een hoogwerker en het schuimblusvoertuig van Delfzijl ter plaatse.

Bij aankomst is het schip ontruimd en zijn de brandweereenheden opzoek gegaan naar de vuurhaard. Het bleek te gaan om een container welke helemaal onderin het schip stond. Diverse containers en overige lading op de verschillende dekken moest verwijdert worden om de brandende container te bereiken. Nadat de container was bereikt, kon de container uit het schip worden gehesen en geblust.

Rond kwart voor zes werd brandmeester gegeven en konden alle brandweereenheden retour naar de kazernes.

Translate