Scheepvaart

Romantika terug in Eemshaven

Eemshaven- Nadat de Holland Norway Lines vorige week meldde dat zij hun afvaarten binnenkort vanuit Duitsland gaan uitvoeren, is de Romantika vandaag toch teruggekeerd naar de Eemshaven.

De Romantika kwam maandagmorgen rond half acht de Eemshaven binnen en is afgemeerd aan de ligplaats in de Beatrixhaven. De Holland Norway Lines maakt sinds april vorig jaar al gebruik van de zware lading kade, echter wordt deze ligplaats momenteel ook gebruikt voor een offshore wind project. De HNL had plannen om een eigen faciliteit te bouwen, maar tot op heden zijn hier nog geen ontwikkelingen in. Het schip kan dan ook alleen nog naar de Eemshaven komen als de zware lading kade vrij is.

Het was ditmaal een snel bezoek aan de Eemshaven want het schip vertrok rond half tien weer vanuit de haven. Het schip werd begeleidt door een sleepboot.
De Romantika gaat nu onderweg naar de haven van IJmuiden. Hier zal het schip afmeren aan de Felison Terminal in de Vissershaven. De Romantika zal hier de terminal en ro-ro brug gaan testen, om te kijken of dit een een geschikte locatie is om het schip af te meren.

De Felison terminal is tevens de locatie vanwaar de veerverbinding richting New Castle vertrekt. De ligplaats is dan zeker ook geen blijvende oplossing voor de Romantika. Mocht de ligplaats in de Eemshaven bezet zijn, kan eventueel worden uitgeweken naar IJmuiden. Echter kan dit uiteraard ook alleen als in de haven van IJmuiden een ligplaats beschikbaar is. De tijdelijke oplossing om te kiezen voor IJmuiden zou dan tot midden april zijn, vanaf dan kan het schip namelijk in Cuxhaven terecht.

Translate