Scheepvaart

Romantika op zondag in Eemshaven na annuleren afvaart

Eemshaven- Het is zondag en de Romantika ligt in de haven, geen normaal beeld voor een zondag. Normaliter vertrekt de Romantika op zondagmiddag vanuit Kristiansand om op maandag weer in de Eemshaven aan te komen. Echter door het annuleren van een afvaart op zaterdag, is het schip weer naar de haven gekomen na vertrek in de ochtend.

Op de vroege ochtend van zaterdag 28 januari heeft de Romantika haar passagiers afgezet in de Eemshaven, waarna het schip weer richting zee is vertrokken. De ferry moest plaatsmaken voor het schip Rotra Vente, welke windturbine onderdelen kwam lossen. Doordat de Rotra Vente pas laat in de avond klaar was met lossen, en er geen andere ligplaats voor de Romantika gevonden kon worden, werd de afvaart van zaterdagmiddag geannuleerd voor de passagiers.

De Holland Norway Lines is in april gestart en heeft tot die tijd gebruik kunnen maken van de zware lading kade in de Beatrixhaven. Echter door offshore wind projecten, welke al gepland stonden, is het op dit moment niet meer vanzelfsprekend dat de Romantika nog een ligplaats heeft. De ligplaats in de Beatrixhaven moet dan ook gedeeld worden andere schepen die de kade benodigd zijn. De Holland Norway Lines had plannen om een eigen kade te ontwikkelen, echter is deze kade tot op heden nog niet klaar.

Translate