Scheepvaart

Peak Bilbao in problemen boven Borkum

Noordzee- Storm Darcy heeft de Noordzee in haar macht, de wind speelt met de zee en de golfhoogtes lopen op tot ruim 5 meter. Met een stormachtige wind met windstoten tot orkaankracht en temperaturen onder het vriespunt is het zeker geen pretje voor de schepen.

Rond 15 uur meldde het schip Peak Bilbao zich via de marifoon bij German Bight Traffic. Het schip bleek in problemen te zijn geraakt door motorproblemen. De Duitse noodhulp sleper Nordic, die met zulke omstandigheden standaard paraat ligt in het Duitse deel van de Noordzee, was snel ter plaatse. De Nordic heeft geprobeerd een sleepverbinding te maken, wat in de stormachtige omstandigheden een behoorlijke klus was.

De bedoeling was dat het schip naar de Eemshaven zou komen. Sleepboten Saturnus en Pollux zouden de sleepverbinding van de Nordic overnemen bij de Westereems, om daarna door te gaan naar de Eemshaven. Echter lieten de weersomstandigheden dit niet toe en werd besloten de Peak Bilboa met de Nordic naar het Duitse Wilhelmshaven te slepen. De sleep vaart nu met een snelheid van nog geen 3 knopen.

De Peak Bilboa heeft een lengte van 89,95 meter, een breedte van 14,06 meter en een diepgang van 5,60 meter.

Foto uit het archief

Translate