Scheepvaart

Nieuwste cruiseschip Meyer Werft wordt afgebouwd in Emden

Eemshaven- Het laatste cruiseschip van de Meyer Werft Papenburg zal helaas dit keer niet de Eemshaven aan doen. De Spirit of Discovery van de Engelse rederij SAGA Cruises wordt, na haar overtocht over de Eems, afgebouwd in Emden.

De Spirit of Discovery zal vanavond rond 21 uur beginnen aan haar overtocht over de Eems, waarna ze morgenvroeg rond 08:00 uur de zeesluis van Emden zal passeren. In de haven van Emden zal de Spirit of Discovery verder worden afgebouwd. Ondertussen zal het schip nog enkele keren vanuit Emden vertrekken om technische en nautische proeven uit te voeren op de Noordzee. Dit zal dan ook het moment zijn dan het schip vanuit de Eemshaven te zien is.

Bij de overtocht over de Eems zal het schip achteruit de Eems afgaan, met daarbij de hulp van twee sleepboten.

De oplevering van het schip staat gepland voor eind juni. Het schip heeft een lengte van 236 meter, een breedte van 31,20 meter en het schip biedt plaats aan 999 passagiers. Hiermee is het schip een stuk kleiner dan de cruiseschepen die we van Meyer gewend zijn, deze zitten namelijk al gauw boven de 300 meter lengte.

Maar wees gerust, terwijl de Spirit of Discovery klaar is voor vertrek, is Meyer alweer bezig met het bouwen van twee nieuwe cruiseschepen. De Norwegian Encore van 324,60 meter voor Norwegian Cruise Line, gepland voor aflevering in de herfst van 2019. Daarnaast ook nog de Iona voor P&O Cruises, gepland voor aflevering in het voorjaar van 2022.

Foto: Live webcam Meyer Werft

Translate