Scheepvaart

Lading monopiles en transition pieces aan boord van Fairmaster

Eemshaven- Om te beginnen, voor alle volgers van Eemshavenonline een gelukkig nieuwjaar. In dit nieuwe jaar zal de website uiteraard ook weer gevuld worden met het laatste nieuws vanuit de Eemshaven.

Soms zijn er van die schepen die bijna wekelijks naar de haven komen, maar die elke keer niet op de foto gezet willen worden. Met aankomst of vertrek in de avond- en nachturen of net op tijdstippen dat er andere verplichtingen zijn. De Fairmaster is zo’n schip, die nog niet was vastgelegd. Echter vandaag, de tweede dag van het nieuwe jaar, is het dan toch gelukt.

De Fairmaster kwam vanmiddag rond half 2 de Eemshaven binnen. Het schip kwam vanuit het Deense Aalborg en heeft een lading monopiles en transition pieces aan boord. Het schip is momenteel werkzaam voor het Hornsea 2 windpark. Dit windpark wordt, als het gaat om de fundaties, volledig vanuit de Eemshaven gebouwd. De aanvoer van de fundatie onderdelen, bestaande uit monopile en transition pieces, neemt de Fairmaster voor haar rekening. Het jack-up kraanschip Innovation, en later nog de Pacific Orca, zijn verantwoordelijk voor de installatie van deze onderdelen.

Het windpark Hornsea 2, wordt 89 kilometer uit de kust van het Engelse Yorkshire gebouwd. Het park zal straks bestaan uit 165 windturbines met een totale capaciteit van 1.4 gigawatt.

De Fairmaster heeft een lengte van 152 meter, een breedte van 28 meter en een diepgang van 8,60 meter.

Translate