Scheepvaart

Kustwacht vaartuig Neuwerk brengt geborgen container naar Eemshaven

Eemshaven- Woensdag 7 april heeft het 169 meter lange containerschip Baltic Tern, boven Ameland, vijf containers verloren. Het schip was onderweg naar de haven van Rotterdam en voer ongeveer 27,5 kilometer ten noorden van Ameland. Al snel werd bekend dat twee van de vijf containers, tankcontainers waren, waarvan één gevuld was met aceton en één met frituurolie. De container met frituurolie werd vrijdag geborgen en naar de Eemshaven gebracht.

De twee tankcontainers werden al snel door de kustwacht gelokaliseerd en bewaakt door het kustwacht vaartuig Guardian, van de Nederlandse Kustwacht. Eén container was inmiddels naar het Duitse deel van de Noordzee gedreven en het Duitse Kustwacht vaartuig Neuwerk heeft deze container vandaag geborgen.

De Neuwerk kwam rond kwart voor één de Eemshaven binnen. Aan boord van het schip een zwaar gehavende tankcontainer met daarin gebruikte frituurolie. De Neuwerk is afgemeerd in de Beatrixhaven. Daar stond al een havenkraan klaar om de container van het schip te hijsen.

Ook de container met aceton is inmiddels gelokaliseerd en ligt bij aan een sleeplijn van een berger. Dit zodat de container niet verder richting land kan drijven.

Translate