Scheepvaart

Grotere LNG-schepen toegestaan naar Eemshaven

Eemshaven- De regels voor LNG-schepen welke naar de Eemshaven komen, zijn sinds kort veranderd. De verandering heeft betrekking tot de grote van de schepen welke naar de Eemshaven mogen komen.

De maximale toegestane breedte van de LNG-schepen is vergroot naar 50 meter en de diepgang naar 12 meter. De beslissing is gemaakt in samenwerking met Groningen Seaports en Rijkswaterstaat. Dit op basis van uitgevoerde studies van de MARIN Wageningen. De LNG-terminal in Eemshaven kan dan ook vanaf nu grotere LNG-schepen ontvangen.

Ondanks dat de maximale breedte en diepgang is vergroot, blijft het voor de schepen verplicht om een vergunning aan te vragen om de Eems op te mogen varen. Buitenmaatse schepen, welke langer zijn dan 260 meter, breder zijn dan 40 meter of een diepgang hebben van meer dan 11 meter (waarbij de breedte maximaal 32,30 meter is) dient altijd een vergunning te worden aangevraagd bij Rijkswaterstaat.

De vergunning wordt dan in overleg met de Duitse vaarwegautoriteiten afgegeven. In de vergunning komen altijd eisen te staan, met betrekking tot slecht zicht of een harde wind. Ook worden eisen gesteld aan de hoeveelheid sleepboten en het getij waarmee het schip naar binnen kan komen.

Translate