Scheepvaart

Fremantle Highway vertrokken richting Rotterdam

Eemshaven- Het was vandaag dan eindelijk zover, de Fremantle Highway vertrok vanuit de Eemshaven. De uitgebrande Ro-Ro carrier lag sinds 3 augustus afgemeerd in de Eemshaven, alwaar het schip werd leeg gepompt en honderden auto’s werden gelost.

De Fremantle Highway kwam groots in het nieuws toen het schip in brand was gevlogen en dagen lang stuurloos ronddobberde op de Noordzee. Uiteindelijk werd besloten om het schip naar de Eemshaven te slepen omdat dit de dichtstbijzijnde haven was. Doordat de brand op het schip uit was, kon dit veilig worden gedaan.

Op 3 augustus meerde het schip dan ook af in de Eemshaven en tot vorige week werd hard gewerkt aan boord van het schip. Onder meer honderden auto’s werden gelost en ook werd bluswater uit het schip gepompt en weggevoerd met binnenvaarttankers. Dit vanwege het feit dat het vervuild water betrof.

Berger Multraship en Smit Salvage (Boskalis) hebben het schip vorige week overgedragen aan de eigenaar, alweer deze weer verantwoordelijk is voor de verdere voortgang van het schip. Deze heeft besloten om het schip naar de Damen scheepswerf in Rotterdam te slepen, alweer verdere werkzaamheden en inspecties worden uitgevoerd.

De Fremantle Highway zal naar Rotterdam worden gesleept door de sleepboten Multratug 3 en En Evant 25. Bij het verlaten van de haven werd de sleep nog begeleidt door twee sleepboten van Wagenborg. De verwachting is dat de sleep zaterdagmiddag in Rotterdam aankomt.

Foto van Alex van Delden

Translate