Scheepvaart

Fremantle Highway aangekomen op ankerplaats

Noordzee- Na een lange reis van 66 kilometer is vanochtend om 11:30 uur de Fremantle Highway aangekomen op de ankerplaats boven Schiermonnikoog. Met een snelheid van tussen de één tot drie knopen ging de sleep vooruit en ze zijn dan ook meerdere uren onderweg geweest.

Het slepen van het schip verliep gelukkig zonder problemen. De stroming in het twee deel van de tocht hielp mee zodat de tocht sneller uitgevoerd kon worden dan vooraf was berekend. Tevens was de rookontwikkeling van het schip minimaal waardoor het slepen niet gestaakt hoefde te worden. Het schip werd gesleept door de sleepboten Fairplay 30 en Multratug 20.

De bedoeling is dat het schip voor anker wordt gelegd. Dit is echter pas mogelijk als het team van bergers aan boord kan om een inspectie uit te voeren. De sleepboten zullen tot die tijd vast blijven zitten aan de Fremantle Highway. Ook het oliebestrijdingsvaartuig Arca blijft stand-by.

Op dit moment is het nog niet bekend, wat de volgende stap zou zijn. Uiteindelijk zal het schip naar een haven worden gesleept. Echter is dit afhankelijk van de situatie aan boord, de weersomstandigheden en of een haven beschikbaarheid heeft en beschikt over de juiste faciliteiten.

Bron tekst: Rijkswaterstaat
Bron foto’s: Kustwacht

Translate