Scheepvaart

Eerste drijvende LNG-terminal arriveert in Eemshaven (video)

Eemshaven- Zondagmiddag was dan eindelijk de primeur voor de LNG-terminal in de Eemshaven. De eerste LNG tanker, welke gebruikt gaat worden als drijvende opslagterminal, kwam rond 17:00 uur de Eemshaven binnen. Hiermee is EemsEnergyTerminal een feit.

Met de assistentie van vier sleepboten kwam de LNG tanker Golar Igloo de Eemshaven binnen. Een groot gevaarte welke al vanaf ver was te zien. Met nauwkeurige precisie voer de tanker de Wilhelminahaven binnen. De Noordkade van de Wilhelminahaven zal voor de komende vijf jaar de vaste locatie zijn voor het schip.

De LNG-terminal aan de Noordkade van de Wilhelminahaven is binnen enkele maanden gerealiseerd. Inmiddels is alle capaciteit van de terminal ook al verkocht, zo werd begin augustus bekend gemaakt. De Golar Igloo gaat ingezet worden als FSRU (Floating Storage and Regasification Unit) voor de komende vijf jaar. Het schip kan vloeibaar aardgas omzetten naar gas en is tevens geschikt voor de opslag van gas.

De tweede LNG-terminal, Eemshaven LNG, is inmiddels ook al onderweg naar de haven. De terminal wordt gesleept door de zeesleper Maersk Tracker. Naar verwachting zal deze dinsdagochtend arriveren. De LNG tankers, die straks elke vier à vijf dagen de Eemshaven aandoen, zullen langs de FSRU’s gaan afmeren voor de overslag van LNG.

De Golar Igloo heeft een lengte van 292,50 meter, een breedte van 43,40 meter en een diepgang van 9 meter.

Translate