Scheepvaart

Eemshavenonline foto voor Hanze Gdansk uitgereikt door Cas König

Eemshaven- Vanmiddag mocht Cas König, directeur van Groningen Seaports, de Hanze Gdansk verblijden met een mooie foto van het schip. Het was voor het eerst dat een schip van Hanzevast de Eemshaven aan deed en dat moest natuurlijk even onder de aandacht worden gebracht.

Om het schip een mooie herdenking te geven vanuit de Eemshaven werd er gekozen voor een foto van Eemshavenonline. De foto was genomen bij aankomst van de Hanze Gdansk. Met de Havenschap 1, van Groningen Seaports, op de voorgrond een prachtig aandenken. Met het Eemshavenonline logo rechtsonder op de foto, kan het schip ook nog eens terug kijken op haar aankomst in de Eemshaven.

De Hanze Gdansk is in de Eemshaven voor het installeren van nieuwe ballastwater behandelingssystemen. De systemen worden gebouwd conform eisen van de International Maritime Organisation. Dit met als doel om de ecosystemen in verschillende wateren te behouden door het tegengaan van migratie van organismen die zich in het ballastwater bevinden. De Hanze Gdansk is het eerste schip van Hanzevast Shipping die het betreffende systeem aan boord krijgt. De installatie van de systemen zal tijdens de vaart worden uitgevoerd. In de Eemshaven worden momenteel de onderdelen voor het systeem aan boord gebracht.

Translate