Scheepvaart

Eems Warrior met ponton volgeladen met monopiles

Eemshaven- Vanmiddag rond 17 uur kwam de sleepboot Eems Warrior binnen. Op sleep het ponton Wagenborg Barge 8 met daarop drie monopiles. De sleep kwam uit Bremerhaven en was bestemd voor de Beatrixhaven.

De vlet van de BVD had het druk, eerst bootlieden ophalen bij de zware lading kade en deze daarna afzetten op het ponton. Dit zodat de bootlieden het ponton alvast kunnen voorbereiden zodat het afmeren snel kan verlopen.

De Eems Warrior sleept het ponton de haven in met als begeleiding de sleepboot Waterland. In de haven komt de sleepboot Waterlines nog bij het ponton om ook te assisteren. Langzaam gaat de sleep de Beatrixhaven in om uiteindelijk af te meren aan de zware lading kade.

De monopiles zijn bestemd voor de bouw van de windparken Borkum Riffgrund 3 en Godewind 3. De fundatiepalen worden vanaf het ponton gelost op de kade, om daarna in opslag te gaan op het terrein van BOW Terminal. Via de weg worden de monopiles dan vervoerd naar de Julianahaven, alwaar het kraanschip Les Alizés de palen zal laden.

Translate