Demobilisatie voor Island Diligence na afronden Trianel Borkum II windpark

Eemshaven- Het laatste havenbezoek van de Island Diligence aan de Eemshaven, althans voor het Trianel Borkum II windpark. Donderdag stond er voor het schip een demobilisatie op de planning en daarmee werd de bouwfase van het windpark afgerond.

Het Trianel Borkum II windpark zal straks bestaan uit 32 Senvion 6.2M152 windturbines, met een totale capaciteit van 200 megawatt. Het windpark is 40 kilometer ten noorden van het Duitse eiland Borkum gebouwd.

Op 3 juli jongstleden werd bekend gemaakt dat het Trianel Borkum II windpark volledig operationeel is. De bouwfase van het windpark heeft in totaal twee jaar geduurd, dit onder meer door problemen binnen Senvion. Twee installatieschepen hebben mee gewerkt aan het project, de Taillevent en de Blue Tern, die de laatste elf turbines heeft geïnstalleerd. De installatie van de windturbines werd volledig vanuit de Eemshaven gecoördineerd.

Een kraan kwam er donderdag aan de te pas om maar liefst negen 20 voet containers van het dek van de Island Diligence te hijsen. De containers zijn gebruikt voor onderdelen of als werkplaats. Zaterdagochtend zal de Island Diligence vertrekken vanuit de Eemshaven. Het schip zal starten met een nieuw offshore wind project in de Baltische zee.

De Island Diligence heeft een lengte van 86 meter, een breedte van 18,50 meter en een diepgang van 5,20 meter.

 

close
Ontvang het laatste nieuws van Eemshavenonline nu wekelijks in je mailbox!
Translate