Scheepvaart

Cruiseschip Silver Nova begint morgen haar eerste reis

Eemshaven- In april werd het cruiseschip Silver Nova uitgedokt uit het ”kleine” dok van de Meyer Werft in Papenburg. Morgen 5 juni is het schip klaar voor haar eerste reis over de Eems.

De Silver Nova zal om 05:00 uur worden losgegooid in het dokbassin om daarna als eerste de sluis bij de werf te passeren. Hierna zal het schip meter voor meter de Eems afgaan. De verwachting is dan dat het schip rond 10 uur Leer passeert en rond 14 uur bij het Emssperrwerk arriveren.

Om de waterstand in de Eems te verhogen, zal het Emssperrwerk bij Gandersum vannacht om 01:40 uur worden gesloten. Dit zorgt ervoor dat het schip veilig de reis kan maken, zonder aan de grond te komen.

Elke reis van een cruiseschip wordt altijd achteruit gemaakt. Dit omdat bewezen is dat de schepen dan beter te manoeuvreren zijn. De reis over de Eems zal gedaan worden met behulp van een sleepboten.

Voor nu is de verwachting dat de Silver Nova op dinsdag 6 juni aankomt in de Eemshaven. Waar het schip onder meer verder wordt afgebouwd en tevens zal LNG worden gebunkerd. Vanuit de Eemshaven zal het schip ook op verschillende proefvaarten gaan.

De Silver Nova is gebouwd voor de rederij Silversea Cruises uit Monaco. Aan boord van de Silver Nova kunnen 728 gasten worden geaccommodeerd met daarbij 556 bemanningsleden. Dit betekent elke gast, 1,3 medewerker tot zijn of haar beschikking heeft. De Silver Nova heeft een lengte van 244 meter, een breedte van 30 meter en het schip vaart straks onder de vlag van de Bahamas.

Foto: Jeroen Houtman / uitdokken 28 april Meyer Werft

Translate