Scheepvaart

Cruiseschip Disney Wish terug na proefvaart

Eemshaven- Van ver is het cruiseschip Disney Wish al te zien, haar glijbanen en immense schoorstenen met Mickey Mouse erop steken ruimschoots boven de dijk uit. Wie heel goed kijkt, zie het schip bij heldere omstandigheden zelfs al varen nabij het eiland Borkum.

Vanochtend om 11 uur kwam het schip weer de Eemshaven binnen. De Disney Wish heeft vanaf 9 april proefvaarten uitgevoerd op zee. Dit werd gedaan boven de Waddeneilanden op de Noordzee. Voor de cruiseschepen, die in afbouw zijn voor de Meyer Werft, is het altijd erg belangrijk dat proefvaarten worden uitgevoerd. Met de testen worden alle omstandigheden getest, die op zee kunnen voorkomen. Waaronder het maken van een noodstop. Alvorens het schip de Eemshaven verliet op 9 april, werd in de haven al de slingerproef uitgevoerd om de stabiliteit te testen.

Nu het schip terug is in de Eemshaven, zal aan boord weer volop gewerkt gaan worden. Al gaat het werk op zee ook gewoon door. De komende tijd zal het cruiseschip in de Eemshaven worden afgebouwd om daarna opgeleverd te worden aan diens eigenaar, Disney Cruise Line.

Translate