Scheepvaart

Cruiseferry Romantika van Holland Norway Lines meert af in Eemshaven

Eemshaven- Na maandenlange voorbereidingen was het deze vrijdag 1 april eindelijk zover. De cruiseferry Romantika van de Holland Norway Lines kwam voor het eerst aan in haar thuishaven Eemshaven.

Met twee sleepboten werd de Romantika met precisie de Beatrixhaven in begeleidt. Het klinken van de hoorn van het schip was de bevestiging dat de Romantika was aangekomen op haar nieuwe ligplaats. De nieuwe cruiseferry zal vanaf 7 april haar eerste passagiersreis gaan maken naar het Noorse Kristiansand. Hiermee is de veerverbinding tussen Eemshaven en Noorwegen een feit.

De MS Romantika is de afgelopen tijd gereed gemaakt voor de Holland Norway Lines en heeft in Finland nog een grote onderhoudsbeurt gehad. Ook werd tijdens deze dokbeurt het logo van de Holland Norway Lines op het schip geschilderd en werd het schip omgevlagd. De Romantika vaart vanaf nu dan ook onder de Nederlandse vlag.

Via Kristiansand kwam de ferry vrijdagmiddag om half één aan in de Eemshaven. Het schip wordt de komende week gereed gemaakt voor haar eerste afvaart. Inmiddels hebben al 80.000 passagiers een ticket geboekt om de trip naar Noorwegen te maken.

MS Romantika is met meer dan 700 hotelkamers en een breed scala aan cruisefaciliteiten het grootste en meest moderne passagiersschip dat vanuit Nederland een veerdienst onderhoudt. Het schip heeft een lengte van 192,90 meter, een breedte van 35,20 meter en een diepgang van 5,80 meter.

 

 

Translate