Bouw LNG terminal in volle vaart, eerste schepen op de planning

Eemshaven- De bouw van de LNG terminal EemsEnergyTerminal gaat in volle vaart. De twee drijvende LNG-installaties worden klaargemaakt en verwachting is dat deze begin september arriveren in de Eemshaven.

Verwachting is dan ook dat dit najaar nog LNG wordt omgezet in aardgas. De Gasunie legt hiervoor een LNG-leiding aan over de kade die de beide installaties met elkaar zal verbinden. Verder komt er een hogedrukleiding waarmee het aardgas naar het gasnetwerk gaat. Deze leiding zal ongeveer vier kilometer lang zijn met een diameter van zestig centimeter, zo stelt de Gasunie op haar LinkedIn pagina.

Inmiddels staan de eerste LNG tankers al in het havensysteem. Verwachting is dat de FSRU’s (Floating Storage and Regasification Units) Eemshaven LNG en Golar Igloo tussen 5 en 6 september arriveren. De eerste LNG tankers, genaamd Kool Baltic en Golar Penguin, staan dan gepland tussen 6 en 8 september.

Deze LNG tankers zullen gemiddeld om de vier à vijf dagen de Eemshaven aandoen. Tijdens binnenkomst van de tankers, zal de Eemshaven kortstondig worden gestremd vanwege de grootte van de schepen. Om een idee te krijgen, de Kool Baltic heeft een lengte van 299,89 meter, een breedte van 45,83 meter en diepgang van rond de 10 meter.

close
Ontvang het laatste nieuws van Eemshavenonline nu wekelijks in je mailbox!
Translate