Scheepvaart

Blue Tern laat Eemshaven achter zich

Eemshaven- Genieten op de pier en kijkend naar het jack-up kraanschip Blue Tern, die de Eemshaven weer verlaat. De twee mensen op de pier lijken wel miniatuurpoppetjes bij de Blue Tern, die net tussen de pieren zit. Haven en mens in een mooi contrast.

Het is alweer de derde keer dat het jack-up kraanschip Blue Tern de Eemshaven verlaat. Aan boord van het schip drie windturbines, bestaande uit torendeel, gondel en de bladen. Allen bestemd voor het Trianel Borkum II windpark.

Met deze drie windturbines aan boord gaat het schip beginnen aan turbine 7, 8 en 9 van de 11 turbines die het schip moet bouwen. Nadat deze turbines zijn geassembleerd zal de Blue Tern terug komen naar de Eemshaven, om nog eenmaal uit te varen met twee turbines.

Het eind van het Trianel Borkum II windpark, dat veel vertraging op liep, is dus in zicht. Na de installatie van alle turbines zal het windpark, bestaande uit 32 turbines, in gebruik genomen kunnen worden.

De Blue Tern, van de rederij Fred Olsen Windcarrier, heeft een lengte van 115,21 meter, een breedte van 49,98 meter en een diepgang van 9,80 meter.

Translate