Scheepvaart

Barge Jan met drie sleepboten de Eemshaven in

Eemshaven- Het slechte weer gooide voor de Multratug 20, met op sleep het ponton Jan, roet in het eten. De sleep was onderweg vanaf het Duitse Kiel met als bestemming Rotterdam. Echter door de aantrekkende wind van morgenmiddag was het voor de sleep te riskant om door te varen. De sleep kwam dan ook schuilen in de Eemshaven.

De Multratug 20 voer al boven Ameland toen het besloot linksom keer te maken en koers te zetten richting de Eemshaven. Hier wacht de sleep in de Beatrixhaven op beter weer om hun reis naar Rotterdam voort te zetten.

De barge Jan is maar liefst 100 meter lang en 33 meter breed. Op het ponton stond een groot gevaarte bestemd voor een nieuwbouw schip. De barge werd door drie sleepboten de Eemshaven in begeleidt. De Multratug 20 sleepte het ponton Jan en de sleepboten Gruno IV en Gruno V sloten aan bij ton 17 om assistentie te bieden op de Eems en tevens in de Eemshaven bij het afmeren.

DHSS regelde alles om ervoor te zorgen dat de sleep veilig kon afmeren in de Eemshaven, zoals vergunningen, sleepboten, loods en bootlieden.

 

Translate