Scheepvaart

Accomodatieschepen domineren Eemshaven

Eemshaven- Eemshaven staat inmiddels bekend als offshore wind haven. Meerdere windparken worden vanuit de Eemshaven gebouwd en onderhouden. In elk windpark is zogenaamd Service Operation (SOV) schip werkzaam. Dit schip zorgt voor de accommodatie van technici en coördinatoren die verantwoordelijk zijn voor de bouw of het onderhoud van het windpark. De SOV kan bij problemen direct naar de betreffende windturbine gaan om mensen over te zetten.

Met de verschillende windparken die vanuit de Eemshaven worden onderhouden, is het vrij uniek als meerdere SOV’s gelijktijdig binnen liggen. Elk schip heeft hun eigen rotatie als het gaat om havenbezoeken. Echter vandaag domineerden de SOV’s in de Beatrixhaven. Maar liefst vier schepen op een rij. De Skandi Constructor, Siem Barracuda, Windea Jules Verne en Esvagt Albert Betz. De Albert Betz werkzaam in het Deutsche Bucht windpark en de andere drie in het Merkur windpark.

De net nieuw opgeleverde Windea Jules Verne keerde vanmorgen terug in de Eemshaven na proefvaarten. Het schip werd vandaag overgedragen aan diens charteraar GE Renewable Energy, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het Merkur windpark.

De Siem Barracuda, ook werkzaam voor GE in het Merkur windpark, werd vandaag gedemobiliseerd. Het schip heeft een nieuw project aangenomen waardoor ze niet langer in Merkur kon werken. Alle goederen van GE werden dan ook van boord gehaald om deels naar de Jules Verne te gaan. Woensdag zal de Barracuda vertrekken.

Aangezien de Windea Jules Verne de komende weken nog niet alleen werkt, neemt de Skandi Constructor het werk van de Barracuda over. De Skandi Constructor zal dan ook morgen gemobiliseerd worden om aan de slag te kunnen.

Translate