Projecten

Open dag TenneT voor 380 kv-hoogspanningsverbinding

Stedum- Vandaag organiseerde TenneT een burendag voor de 380 kv-hoogspanningsverbinding tussen Eemshaven en Vierverlaten. Buren en belangstellenden konden langskomen op de projectlocatie aan de Delleweg in Stedum.

In de schuur en tuin van de projectlocatie gaven TenneT en aannemers Strukton Mobilis, BAM Infra en Spie een kijkje achter de schermen van de nieuwe 380 kv-hoogspanningsverbinding. Bezoekers werden getrakteerd op een consumptie, zoals koffie, thee, drankjes en snacks.

In de schuur van de locatie werden de bezoekers middels informatieborden geïnformeerd over het project. Ook liepen medewerkers de diverse partijen rond om bezoekers van extra informatie te kunnen voorzien. Daarnaast had TenneT twee mastlocaties opengesteld, die op loopafstand lagen van de projectlocatie. De eerste mastlocatie was net uitgegraven. De tweede was de volledige fundering van de nieuwe hoogspanningsmast al zichtbaar, bestaande uit staalconstructies en ankerkooien.

TenneT liet mensen ook meenemen in een reis achter het stopcontact. Middels een VR-bril kon men op reis vanaf een windpark op zee, tot het transformatorstation waar de stroom binnenkomt.

De burendag van TenneT was van 10:00 tot 15:00 uur en werd druk bezocht.

Meer informatie over de 380 kv-hoogspanningsverbinding via de website, www.eemshaven-vierverlaten380kv.nl. Of neem een kijkje in het informatiecentrum in de Eemshaven.

Translate