Havenonline

Holland Norway Lines verplaatst afvaarten naar Cuxhaven en Emden

Eemshaven- In een persbericht laat de Holland Norway Lines vandaag weten dat de activiteiten van de ferry in het lente- en zomerseizoen worden verplaatst naar Cuxhaven. Op korte termijn worden de vaarten vanuit Cuxhaven gedaan en in het hoogseizoen zal dit verplaatst worden naar Emden.

De Holland Norway Lines maakte sinds april vorig jaar gebruik van de zware lading kade in de Beatrixhaven. Echter wordt het sinds enkele weken steeds drukker aan deze kade. Verschillende projecten vinden op dit moment plaats vanaf de kade en in dat geval hebben de bedrijven achter de kade meer rechten dan de HNL.

Toen de HNL begon in april 2022 wisten zij al dat de kade per oktober in gebruik zou zijn voor deze projecten. Echter vanwege enkele vertragingen in deze projecten was het voor de Romantika tot februari geen probleem om de ligplaats te delen. De HNL werkt aan een eigen voorziening in de Eemshaven, maar tot op heden zijn de werkzaamheden hiervan nog niet begonnen.

Met de keuze om uit te wijken naar de Duitse zeehavens hoopt de Holland Norway Lines haar regelmatigheid van afvaarten te kunnen garanderen voor de reizigers. De ambitie is om vanaf 1 juni vanuit Emden te gaan varen. Momenteel wordt daar nog gewerkt aan regelingen met de plaatselijke autoriteiten, hierbij te denken aan ISPS, douane, verkeer, maar ook de operationele details.

De Holland Norway Lines stelt wel dat, voordat het schip vanuit Cuxhaven gaat varen, er nog kans is op annuleringen. Echter zal de HNL deze periode hard werken om de passagiers alternatieven aan te bieden. Als blijk van waardering voor al het geduld en begrip van onze passagiers die getroffen zijn door de annuleringen, zullen zij een voucher aanbieden voor een gratis mini-cruise, evenals een korting van 25% voor een boeking van een auto.

Bron: Persbericht Holland Norway Lines

Translate