Havenonline

Volop boekingen voor ferrylijn naar Noorwegen

Sinds de aankondiging begin november jl. van de start van de ferrylijn vanuit het Groningse Eemshaven naar het Noorse Kristiansand, loopt het storm op de kantoren van Holland Norway Lines. Inmiddels hebben ruim 30.000 personen geboekt voor een overtocht.
De werkzaamheden voor de bouw van terminal in de Eemshaven zijn begonnen.
De marketingcampagne via regionale en landelijke media (kranten, radio, abri’s, sociale media) – evenals in Noorwegen – start vandaag.


Het ferryschip MS Romantika ligt momenteel nog in Tallinn (Estland) bij de rederij en zal per maart onderhoud krijgen in de werf. Dit houdt o.a. in dat ze de kleuren van Holland Norway Lines zal krijgen en klaar gemaakt wordt voor de eerste afvaart die begin 7 april 2022 zal plaatsvinden. Het schip kan 2.500 passagiers vervoeren. Voor de eerste afvaarten zullen tot maximaal 1.500 passagiers kunnen boeken zodat er extra vrij ruimte ontstaat. Dit mede vanwege de Covid-19 omstandigheden.

De bouw van de terminal in de Eemshaven vindt gefaseerd plaats. De terminal bestaat uit een kantoor voor passagiersafwikkeling (check-in), wachtruimtes, een restaurant en kantoorgebouw voor personeel. Daarnaast tref je op de terminal een zogenaamde roll-on- roll off brug en een opstelterrein voor vrachtauto’s en auto’s die wachten om aan boord te rijden. Op dit moment vindt er afstemming plaats over het vervoer per trein tot aan de ferry in de Eemshaven. De reizigers die zonder auto de overtocht naar Noorwegen maken, kunnen niet parkeren in de Eemshaven. Het is daarom mogelijk om een speciaal ticket te kopen, waarbij ze op ieder station in Nederland de trein kunnen nemen naar de Eemshaven. Holland Norway Lines stimuleert het vervoer per trein en hoopt op deze manier een bijdrage te leveren aan het verminderen van verkeersbewegingen.

Aan boord van de MS Romantika is er voldoende afleiding en vertier tijdens de overtocht. Zo is het mogelijk om naar de sauna te gaan, lekker te shoppen, maar ook om naar het theater- dat ruimte biedt aan 800 toeschouwers –  te gaan en te genieten van diverse optredens. Er zijn meerdere (specialiteiten) restaurants en diverse bars. HNL streeft ernaar om Kristiansand en Groningen met elkaars culturen te laten kennismaken. Begin 2022 zal er bij lokale en regionale ondernemers zowel in Groningen als in Noorwegen een oproep worden gedaan om hun producten/diensten aan te bieden die vervolgens aan boord gebruikt/verkocht kunnen worden.

De MS Romantika is uitgerust met de nieuwste en duurzaamste technieken en systemen. Het schip zal niet alleen passagiers vervoeren, maar ook auto’s, motoren, campers, caravans en vrachtwagens. Drie keer per week vertrekt de MS Romantika vanuit Eemshaven om 15:00 uur en komt vervolgens – na een comfortabele nacht aan boord – aan om 09:00 uur in Kristiansand. Eveneens is er een terugtocht naar Nederland. Het schip beschikt over een gevarieerd aanbod van restaurants, cafés, (taxfree) shops en entertainment. Voor ondernemingen zijn er uitgebreide mogelijkheden om vracht op een veilige, passende en snelle manier te transporteren naar Noorwegen. De initiatiefnemers Holland Norway Lines (HNL) en de reder Tallink zijn ervaren partijen in de logistieke- en scheepvaart industrie. Voor de Noorse vakantieganger biedt dit nieuwe mogelijkheden om Nederland op een eenvoudige en comfortabele manier te bereiken. Omgekeerd biedt het ook nieuwe mogelijkheden voor (Noord) Nederlandse markt. HNL maakt de regio sterker, verbindt Nederland met Scandinavië en past in een duurzaam toerisme.

Bron: Persbericht Holland Norway Lines

Eemshavenonline heeft geen verdere connecties met Holland Norway Lines, voor vragen over de veerlijn gelieve niet Eemshavenonline te contacteren.

Translate