Veerboot vanuit Eemshaven naar Noorse Kristiansand

Eemshaven- Holland Norway Lines start vanuit Eemshaven een ferrylijn voor personen en voertuigen naar het Noorse Kristiansand. Geïnteresseerden kunnen vanaf deze week deze reis boeken. De eerste afvaart zal plaatsvinden op 7 april 2022. De nieuwe route zal de regio’s Noord-Nederland en Zuid-Noorwegen met elkaar verbinden. Een moderne cruise ferry zorgt voor een comfortabele overtocht.

In de Eemshaven in Groningen, op een locatie in de Beatrixhaven, zal binnenkort een speciale roro-kade met brug worden aangelegd. Er komt eveneens een kantoor voor het personeel dat de afhandeling van de diverse vaarten gaat verzorgen. De verwachting is dat deze nieuwe ferrylijn in eerste instantie voor 50 nieuwe, directe arbeidsplaatsen zorgt, met een uitloop naar 100.

IJzebrand Rijzebol, gedeputeerde van de Provincie Groningen, vindt het fantastisch dat er met deze ferry vanuit Groningen een directe verbinding tot stand komt met Noorwegen. “Ik denk dat wij en Noorwegen elkaar veel te bieden hebben in de komende jaren. We hebben vergelijkbare ambities op het terrein van vergroening, verduurzaming van de economie én toerisme. Op al deze drie terreinen verwacht ik veel van deze synergie. En uiteraard is het voor de verdere (duurzame) ontwikkeling van de Eemshaven natuurlijk een fantastische aanwinst”.

De initiatiefnemers Holland Norway Lines (HNL) zijn ervaren partijen in de logistieke- en scheepvaart industrie. Bart Cunnen (CEO) en Patrick America (CFO) – beide aandeelhouders van HNL – zijn ruim één jaar geleden begonnen met de opstart en hebben een team van ervaren managers en aandeelhouders uit de scheepvaart/logistieke wereld verbonden aan het bedrijf. Hier is een gedegen marktonderzoek vanuit Noorwegen én Nederland aan vooraf  gegaan. De businesscase is vooral aanwezig vanuit de Noorse markt. Voor de Noorse vakantieganger biedt dit nieuwe mogelijkheden om Nederland op een eenvoudige en comfortabele manier te bereiken. Omgekeerd biedt het ook nieuwe mogelijkheden voor de (Noord) Nederlandse markt. HNL maakt de regio sterker, verbindt Nederland met Scandinavië en past in een duurzaam toerisme.

Cas König, directeur Groningen Seaports, is zeer verheugd met het initiatief van Holland Norway Lines. “Deze tweede vaste veerverbinding in de Eemshaven is een welkome uitbreiding van onze havenactiviteiten. We  zien uit naar de eerste afvaart.”

Het ferryschip MS Romantika dat op de route Eemshaven- Kristiansand gaat varen, is uitgerust met de nieuwste en duurzaamste technieken en systemen. Het schip zal niet alleen passagiers vervoeren, maar ook auto’s, campers, caravans
en vrachtwagens. Drie keer per week vertrekt de MS Romantika vanuit Eemshaven om 15:00 uur en komt vervolgens – na een comfortabele nacht aan boord – aan om 09:00 uur in Kristiansand. Eveneens is er een terugtocht naar Nederland. Het schip beschikt over een gevarieerd aanbod van restaurants, cafés, (taxfree) shops en entertainment. Voor ondernemingen zijn er uitgebreide mogelijkheden om vracht op een veilige, passende en snelle manier te transporteren naar Noorwegen. De minimumprijs voor een retourtje Noorwegen voor ‘voetpassagiers’ (inclusief overnachting) ligt op 225 euro per persoon (2 personen in één hut). Inclusief auto geldt dan een minimumprijs van 250 euro per persoon.

Het initiatief voor Holland Norway Lines is in samenwerking met het havenbedrijf Groningen Seaports, de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM), de provincie Groningen en de gemeente het Hogeland tot stand gekomen.

Nieuwsgierig naar het schip? Neem een virtueel kijkje aan boord. Klik hier.

Bron: Persbericht Holland Norway Lines

Indien u vragen gaan over de Holland Norway Lines, gelieve niet Eemshavenonline te contacten.
Eemshavenonline is een nieuwswebsite en heeft geen connectie met de veerlijn naar Noorwegen.

close
Ontvang het laatste nieuws van Eemshavenonline nu wekelijks in je mailbox!
Translate